Fogtechnikai labor

fogtechnikusFogtechnikai laborunk 2008 óta működik a praxissal szoros együttműködésben, egy épületen belül. A labor létrehozásakor igyekeztem a legmodernebb gépek és technológia beszerzésére,  ami elengedhetetlen a gyors, pontos, precíz munkákhoz. Folyamatosan fejlesztünk, ha új eljárások bukkannak fel. A rendelő és a fogtechnika egy épületben történő működése optimális a fogpótlások készítése szempontjából. A helyben készülő fogpótlás azonnal behelyezhető, kipróbálható. A próba tapasztalatai alapján a fogpótlás rögtön testre szabható a tökéletes illeszkedés érdekében.

Fogtechnikusunk a fog színét, formáját látja és ennek megfelelően készíti el a végleges fogpótlást. A rendelő és fogtechnika együttműködésének köszönhetően pácienseink elégedetten és szép mosollyal távoznak rendelőkből.

 Fogpótlások készítése

Tartós fogászati megoldást nyújtunk rögzített fogpótlásainkkal. Igény szerint vállaljuk korona, híd, implantátum készítését és beültetését. Ezek az eljárások nem kivehető, saját lecsiszolt fogakra vagy implantátumra véglegesen beragasztott fogpótlások. Könnyen megszokható, az eredeti fogakra leginkább hasonlító megoldások.

Készülhet fémre égetett porcelánból, mely standard, jól bevált, 30 éves technológia. Prémium megoldásunk a Cirkon vázra égetett kerámiából készült fogpótlás. Fémet nem tartalmaz, kívül-belül jól igazodik a fog színéhez, ezért sokkal esztétikusabb. Fémallergia esetén erősen javallt technológia.

Fogászati laborunkban standard öntött fém vázzal készülő protéziseket is készítünk. A rögzítés típusa alapján lehet kapcsos, rejtett elhorgonyzású, finommechanikai elemes, úgymint nyomógomb vagy sín. A mindennapi fogászatban egyre többen a rögzített fogpótlást választják, mely bárki számára elérhető tartós, esztétikus megoldás.


 

Implantátumok

A hiányzó fogak helyére beültetett titáncsavar, ami az elvesztett fog helyett a fogpótlást tartja. Megfelelő csontkínálat esetén több évtizedre kielégítő megoldás. Minőségi Symplant és Full-tech rendeszekkel dolgozunk.

Mikor célszerű alkalmazni

Több fog hiánya esetén, ha a fogív utolsó rágófogai hiányoznak, csak kivehető részleges fogpótlással oldható meg a probléma. A beültetett implantátum viszont fő tartóként rögzíti a fogpótlást.

Teljes fogatlanság esetén

Implantátumok beültetésével visszanyerheti teljes fogatlanság esetén is egészséges mosolyát, önbizalmát!

Kezelés menete 

implantátum  fogtechnikaAz implantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, nem megerőltető kis műtét kb. egy foghúzásnyi traumával jár. Szokásos esetben 3-6 hónap után terhelhető az implantátum, igen jó rögzülés esetén azonnal is. Ezután kerül sor az elkészített fogpótlás rögzítésére.

 Egy kezelés átlagos ideje 60 perc

 Kezelések száma 4-6 alkalom

 A kezelés eredményeként megszűnik a sokszor zavaró foghiány és egy tartós, természetes fogpótlással visszanyeri régi mosolyát.

  • implantátum fogpótlás
    Implantátum


 

Koronák

 

Mikor célszerű alkalmazni

Ha töméssel már nem lehet helyreállítani a károsodott fogat.
A fogban lévő nagy tömést vagy betétet el kell távolítani, és a fog eredeti koronai részét már nem lehet helyreállítani töméssel.

Kezelés menete

Előkészített fogakról lenyomatot készítünk, amelyről a fogtechnikus a színben, formában harmonizáló koronát elkészíti.

Egy kezelés átlagos ideje 20-40 perc

Kezelések száma 2-3 alkalom

A koronák anyagát tekintve lehet arany, fémre égetett porcelán, fémmentes tiszta porcelán koronák és cirkon koronák.

A kezelés eredménye egy tartós, természetes fogpótlással visszanyert régi mosoly.


 

Híd 

fogpótlás hídA fogakra rögzített híd az eredeti fogakhoz kapcsolódik. Nem kivehető, véglegesen beragasztott fogpótlás.

Mikor célszerű alkalmazni

Egy fog hiánya esetén, ha az implantációs fogpótlás készítése nem indokolt.
Több fog hiánya esetén illetve fiatal páciensnél.

Kezelés menete

Fogak lecsiszolása, előkészítése, a súlyosan károsodott fog kihúzása. Foglenyomat készítése, próba után a végleges beragasztás.

fogtömés képEgy kezelés átlagos ideje 60 perc

Kezelések száma 4-6 alkalom

A híd anyagát tekintve lehet fémre égetett porcelán híd, Inlayben elhorgonyzott híd, fémmentes cirkon híd.

A kezelés eredményeként megszűnik a fennálló fájdalom, és egy tartós, természetes fogpótlással nyeri vissza régi mosolyát.


 

Kivehető, teljes és kombinált fogpótlások

Kivehető fogsorok

fogpótlásFogászati laborunkban standard öntött fém vázzal készülő protéziseket is készítünk. A rögzítés típusa alapján lehet kapcsos, rejtett elhorgonyzású, finommechanikai elemes, úgymint nyomógomb vagy sín. A mindennapi fogászatban egyre többen a rögzített fogpótlást választják, mely bárki számára elérhető tartós, esztétikus megoldás.

Mikor célszerű alkalmazni

Amennyiben nincs elegendő fog a rögzített pótlás készítéséhez vagy a stabil rögzítés nem megoldható.

Készülhetnek hagyományos eljárással tisztán műanyagból kapcsos rögzítéssel.  Ez ma már inkább csak pótmegoldás, és ideiglenes jelleggel használható.
Fogatlan száj esetén végleges megoldásként teljes műanyag protézist készítünk.

protézis1Kezelés menete

Fogak lecsiszolása, előkészítése, a súlyosan károsodott fog kihúzása. A lenyomat alapján korona készítés, majd a végleges illeszkedő kivehető fogsor behelyezése.

Egy kezelés átlagos ideje 30 perc

Kezelések száma 5-6 alkalom

A kezelés eredményeként egy tartós, fogpótlással nyeri vissza megújult teljes fogazatát.


 

Implantátum elhorgonyzású hibrid fogpótlás

Mikor célszerű alkalmazni

Nagymértékben hiányos vagy teljes fogatlanság esetén alkalmazható fogpótlás. Ezek az eljárások nem kivehető, saját lecsiszolt fogakra vagy implantátumra véglegesen beragasztott, csavarozott fogpótlások.

Kezelés menete

Fogak lecsiszolása, előkészítése, a súlyosan károsodott fogak kihúzása. A szükséges implantátumok beültetése helyi érzéstelenítésben történik, nem megerőltető műtét kb. egy foghúzásnyi traumával jár. Szokásos esetben 3-6 hónap után terhelhető az implantátum, igen jó rögzülés esetén azonnal is. Pontos lenyomat készítése.  A lenyomat alapján korona készítése, majd a végleges illeszkedő fogpótlás rögzítése.

Egy kezelés átlagos ideje 45 perc

Kezelések száma 5-6 alkalom

A kezelés eredményeként egy tartós, fogpótlással nyeri vissza megújult teljes fogazatát.

  • teljes fogazat pótlás
    Rögzített fogpótlás

Szolgáltatásaink

Az Ön egészséges, gyönyörű mosolyáért

Fogászati Diagnosztika, szépészeti kezelések, fogfehérítés, fogkő eltávolítás, fogékszer, fogmegtartó kezelések

Tovább a szolgáltatásainkhoz